Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
İç malzemesi için, patatesleri soyun, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın, soğutun ve ezin. İçerisine beyaz peynir, sıvı yağ, süt, pul biber ve tuzu ilave edip, yoğurun. Top şekli verin.
Un, maya, sıvı yağ, süt ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve bezeleri 10 dakika dinlendirin.
Hamurları servis tabaği büyüklüğünde açın.
Hamurun yarısına iç malzemeyi koyun. ""D"" şeklinde kapatın, uçlarını çatalla bastırın. Üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika dinlendirin.
Teflon tavada her iki yüzünü pişirin. Arzuya göre sıcakken üzerlerine tereyağ sürebilirsiniz.