Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayın ve yağın içine batırıp, çıkarın. (İsterseniz, hamur toplarını açıp, içine istediğiniz harcı koyabilirsiniz).
Yuvarlak fırın tepsisinin kenarlarını ve tabanını yağlayın.
Hamur toplarını tepsinin ortasından başlatarak sık sık dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
Üzeri için, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpıp, hamurun üzerine dökün.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.