Yuva Maya

FINDIKLI RULO

(16) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
ORTA 8 KİŞİLİK 8

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 çay bardağı süt + 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

İç malzeme için

  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3.5 yemek kaşığı süt

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 120 ml süt
  • 12 g şeker
  • 250 g tereyağ
  • 4 g tuz
  • 1 adet yumurta

İç malzeme için

  • 100 g öğütülmüş fındık
  • 100 g şeker
  • 35 ml süt

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 10 g pudra şekeri

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık süt, şeker, tereyağ, tuz ve yumurtayı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    İç malzeme için, sütü ısıtın. Öğütülmüş fındık, şeker ve sütü karıştırın. Arzuya göre rendelenip pişirilmiş elma da konulabilir.

  • 4

    Hamuru oklava ile ince ve yuvarlak bir şekilde açın. Üçgen parçalar halinde kesin. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın.

  • 5

    Üçgen hamurun geniş tarafına, iç malzemeden koyun. Yuvarlayarak sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Oda sıcaklığında üzerini kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 6

    Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.