Yuva Maya

ÇAVDAR EKMEĞİ

(10) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 11

MALZEME LİSTESİ

  • 1 paket Yuva Çavdar Unlu Karışım
  • Yarım paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 3 çay bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz

  • 500 g Yuva Çavdar Unlu Karışım
  • 5.5 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 300 ml su
  • 8 g tuz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Çavdar unlu karışım, maya ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ilave ederek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine alın.

  • 4

    Üzerini nemli bir bezle tekrar kapatarak, ılık bir ortamda 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Hamurun üzerine su püskürtün veya fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın. Üzerine bıçak ile çizikler atın.

  • 6

    Önceden 240°C’de ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Fırın sıcaklığını 220°C'ye düşürerek yaklaşık 25 dakika pişirin, soğutun.

MAKİNADA YAPILIŞI

  • 1

    Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla su, Yuva Çavdar Unlu Karışım, bir köşesine tuz ve diğer köşesine mayayı koyun.

  • 2

    Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.

  • 3

    Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.