Yuva Maya

AÇMA

(10) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 10 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı tereyağ

Garnitür için

  • 6 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı susam

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 50 g şeker
  • 8 g tuz
  • 250 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 75 g tereyağ

Garnitür için

  • 90 g tereyağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 65 g susam

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı karıştırarak yoğurun. Küçük küçük kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyin.

  • 2

    Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.

  • 4

    Bezenin bir tanesini merdaneyle, pasta tabağı büyüklüğünde açıp, ortasına bir tatlı kaşığı tereyağ koyun ve bir fırın tepsisinin yarı uzunluğu kadar yuvarlayın. Uçlarından iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Bu işlemi her bir bezeye uygulayın.

  • 5

    Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, kabarana kadar sıcak bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

  • 7

    Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.