Yuva Maya

ACILI EKMEK

(14) oy
HAZIRLIK: 35 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 10 KİŞİLİK 11

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2.5 yemek kaşığı şeker

Sos için

  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı pul biber

  • 990 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 400 ml su
  • 50 ml sıvı yağ
  • 16 g tuz
  • 30 g şeker

Sos için

  • 1 adet soğan
  • 40 ml sıvı yağ
  • 50 g biber salçası
  • 50 g pul biber

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su, sıvı yağ, tuz ve şekeri karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve merdane ile açın. Yağlanmış tepsiye dizin.

  • 3

    Hamur 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 40-50 dakika oda sıcaklığında mayalandırın.

  • 4

    Sos için, soğanları küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine biber salçası ve pul biberi ekleyip karıştırın. Çok az su ekleyin ve sos kıvamına getirin.

  • 5

    Hamurun üzerine sosu yayın.

  • 6

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırınınızın tipine göre, hamurun üzerindeki sosu yakmamaya dikkat edin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.