ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kır Pidesi

Bu tarif için Suna Yavuz'a teşekkür ediyoruz.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket 42 gramlık Yuva Yaş Maya
  • Aldığı kadar un
  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 3-4 orta boy domates (iç harç)
  • 1 adet rondodan geçirilmiş kuru soğan (iç harç)
  • 1 çay kaşığı kimyon (iç harç)
  • 1 çay kaşığı karabiber (iç harç)

 

HAZIRLANIŞI

Yoğurma kabına ılık su ve sütü alıp mayayı ilave edin. Kaşıkla veya elinizle mayayı sıvıların içinde eritin. Tuzu ekleyip aldığı kadar unla özlü bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda yaklaşık 45 dakika bekletin. Hamur mayalanıp iki katına ulaşınca 5 veya 6 bezeye ayırın. Her bir bezeyi 1-2 cm kalınlığında açın ( çok ince olursa kuru olur) . Açtıktan sonra üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini parça parça ekleyin. İsteğiniz harcı içine (uzunlamasına) döşeyin. Kenarları ortada birleşecek şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180-200 derece arası önceden ısıtılmış fırında pişirin.

 

 

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

kıymalısı da güzel olur sanırım

neslihankoçak - 17-02-2012 01:48
ellerinize sağlık

ilknur05 - 16-01-2012 10:58
odun ateşinde pişmiş gibi .

nıluferdonmez - 08-08-2011 11:49
meşhur kastamonu..

gülüm42 - 28-03-2011 08:42
şahane görünüyor

nevince - 17-02-2011 09:42
denedim ama pek beceremedim

ecem65 - 14-02-2011 03:09
kır bidesi çok güzel oluyor bide yanında ayran olursa

ecem65 - 07-01-2011 07:27
çok güzel yaa...pideyi kim sevmez ki...

GÜLHAN - 30-12-2010 09:33
çok lezzetli gerçektende

gülüm42 - 20-12-2010 06:43
kır pidesi çok severim

nigar23 - 06-12-2010 04:38
devamlı yapıyorum çok lezzetli oluyor deneyin


cenan - 20-10-2010 08:19
harika gorunuyor ellerinize emeginize saglik

- 29-09-2010 03:04
gectigimiz hafta misafirlerim icin yaptim cok begendiler

yetenek - 20-09-2010 01:25
çok güzel kabarmış nar gibide kızarmış elinize sağlık

nevince - 16-09-2010 02:31
denemeye değer..

nigar23 - 31-08-2010 09:04
cok guzel ellerinize saglik olculer malzemeler firin isisi ve derecesi hepsi uygun olunca iste ortaya boyle sahaser cikiyor tebrikler

altintop - 30-08-2010 02:48
bütün pide çeşitlerini severim

emineburak - 26-08-2010 02:42
bayilirim;))))))))

melek - 15-08-2010 07:39
meşhur kastamonu kır pidesi.

aslım42 - 21-07-2010 05:51
çok severim pideyi deneyecegim.

duygusal - 12-07-2010 02:59
benim evde yaptığım gibi ama hamurunun içine yarım çay bardağı yoğurt suyu koyun daha lezzetli olacaktır.

cenan - 01-07-2010 01:27
bidenin her çeşidini severim..

nigar23 - 14-06-2010 03:55
hep hazırını yedim denemedim

1904 - 12-06-2010 12:35
Pide yapmak itina ister....Sadece maharet de yetmiyor, fırının cinsi ve ısısı bile neticeyi etkiliyor..Fotoğrafa bakılacak olursa, oldukça güzel ve başarılı bir sonuç elde edilmiş....

fatuana - 11-06-2010 07:52
kahvaltıda nefis

arda05 - 11-06-2010 07:37
Kır pidesini çok severim.Hep dışarıda yiyordum.Evde yapmak harika olacak

suzem - 23-05-2010 11:34
pidelere bayılırım

esmossa - 13-05-2010 06:04
simdi olsada yesek. ellerinze saglık

ozgekoc - 24-04-2010 01:55
arkadasim yapmisti gercekten cok guzel oluyor sizinde guzel belli goruntu ortada ellerinize emeginize saglik

yetenek - 23-04-2010 02:29
GERÇEKTENDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.HAFTASONU MİSAFİRİM GELECEK BUNUDA YAPABİLİRSEM ÇOK GÜZEL OLUR ELİNE SAĞLIK

xcelis - 22-04-2010 11:01
cok guzel ellerınıze saglık

gul - 19-04-2010 05:24
harika bir tarif teşekkürler

dimple1905 - 17-04-2010 07:52
okul dönüşü çocuklar için ideal ellerinize sağlık

naime - 17-04-2010 10:02
nar gibi kızarmış güzel görünüyor aynı zamanda çok pratik tesekkurler

mehtap - 16-04-2010 01:26
meşhur kastamonu kır pidesi,lokum ğibi,afiyet olsun.

duygusal - 10-04-2010 11:37
iç malzemeye çökelek ekleyerek yapıyorum.çok güzel oluyor.ellerinize sağlık

nilnurah - 06-04-2010 04:38
tarifi kolaymış denemeye değer...

ecem65 - 06-04-2010 01:33
SİZDEN GELENLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR