ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Sünger Tatlısı

MALZEMELER
(6 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 1 paket Yuva 11g Instant Kuru Maya
• 1 su bardağı süt (200 g)
• 1 su bardağı pirinç unu (125 g)
• 2 su bardağı irmik (290 g)
• 4 adet yumurta
• 1 adet vanilya
• 1 tatlı kaşığı şeker (8 g)
• 1 tatlı kaşığı tuz (10 g)
Şerbet:
• 4 su bardağı şeker (700 g)
• 4 su bardağı su (680 g)
• 1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Maya, pirinç unu, irmik, süt, vanilya, tuz ve şekeri karıştırıp cıvık bir hamur yapın. Üzerini bir tepsi ile örterek 15 dakika dinlendirin. Yumurtaları çırpıp, hamura yavaş yavaş yedirin. Yağlanmış pasta kalıbına dökün ve üzerini tepsi ile kapatarak 40-45 dakika oda sıcaklığında bekletin. Şeker, su ve limon suyunu karıştırıp 20- 25 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
Hamuru önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine dökün, şurubu çektikten sonra isteğe göre fıstık serperek servis yapın.

Tarifimiz FAM (Fırıncılık Araştırma Merkezi) tarafından denenmiştir.

 

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

revani gibi çok hoş

özgealpkaya - 18-03-2013 02:52
değişik bir tatlı geldi ben de denicem

kadriye - 28-11-2012 07:53
mutlaka yapmalıyım serap ardıçoğlu


pares - 08-09-2012 03:19
sünger tatlısının mayayla yapılanını hiç duymamıştım. En kısa zamanda deniycem.

pırlanta - 16-04-2012 04:05
harika görünüyor deniycem hemen

pırlanta - 10-04-2012 01:29
denicem...

alleez - 01-04-2012 08:51
denicem....

esraemrah - 16-03-2012 07:44
yumuşacık

melek79 - 02-03-2012 05:50
güzelmiş

neslihankoçak - 19-02-2012 06:15
denemek lazım


ilknur05 - 01-02-2012 03:23
1 tane aldım bu muhteşem tatlıdan

yesilmutfaktantarifler - 24-01-2012 08:45
çok güzel görünüyo :)

hicran - 18-10-2011 02:58
denemek lazım

güliz - 28-08-2011 01:30
acaba yumurtalar hamura neden sonra ekleniyor?

nıluferdonmez - 31-07-2011 07:25
bu tatlının irmiksiz olanını arkadasımda yedim,uzerinde kremsanti de vardı hem cok lezzetli hemde cok hafif bir tatlı.herkese tavsiye ederim.

nefise - 12-06-2011 05:03
değişik bir tatlı

nevince - 18-03-2011 04:39
irmik tatlısı gibi görünüyor..

gülüm42 - 15-03-2011 06:29
kesin deneyeceğim

nigar23 - 01-03-2011 03:55
denemeyi çok isterim

ecem65 - 08-02-2011 01:24
gerçektende sünger gibi oluyor.

cenan - 20-01-2011 10:55
canım tatlı çekti

nigar23 - 12-01-2011 01:18
görüntüsü revani gibi

ecem65 - 07-01-2011 04:27
oğlum çok sevecektir bunu..
bizim köyde benzeri bir şey vardır
yalam malan çöreği derler

aybar - 11-12-2010 10:43
çok şık duruyor süslemesine bayıldım.

gülüm42 - 08-12-2010 11:44
pratik bi tarif

nigar23 - 06-12-2010 04:26
hafif bir tatlı

nigar23 - 12-11-2010 01:29
guzel oluyormus cesaret ettim nihayet denedim super oldu cok begendiler

altintop - 20-10-2010 12:37
revani gibi olmuş sanki..

duygusal - 12-10-2010 09:13
çok şık duruyor

nigar23 - 11-10-2010 02:05
dogrusu diyecek soz bulamiyorum tek kelimeyle harika otesi

parfum - 28-09-2010 01:47
bu harika olaganustu bir gorunumu var muhakkak denemek isterim

- 27-09-2010 09:15
yorumlari okudukca sanki biraz cesaret geldi denemeyi dusunuyorum umarim guzel olur

- 27-09-2010 03:32
aslinda zor degil fakat basta biraz cesaret edemiyoir insan nede olsa bildigimiz sunger tatlisindan biraz daha farkli malzemeler var ama gecen gun denedim harikaydi bitti bile

yetenek - 27-09-2010 03:17
ilk kez bu malzemelerle deneyecegim bakalim sonuc ne olacak

- 27-09-2010 03:08
bugun denedim cok guzel oldu herkes cok begendi

- 26-09-2010 09:44
muthis gorunuyor denemek biraz cesaret ister gibi geliyor denesem bu muthis goruntuyu elde edebilirmiyim acaba

- 26-09-2010 02:37
ben henuz cesaret edemiyorum sonuc iyi olmazsa diye

- 26-09-2010 02:27
DENEDIM COK GUZEL OLDU MISAFIRLERIM COK SEVEREK TUKETTILER

yetenek - 26-09-2010 12:29
çok güzel görünüyor sunum mükemmmel

naime - 22-09-2010 11:23
ismi yillardir yaptigim tatlinin adi fakat malzemeler daha farli denemek lazim

- 21-09-2010 02:32
cok guzel gorunuyor sunum muthis denemek isterim

- 20-09-2010 02:30
tadı süper mutlaka deneyin

asiye - 19-09-2010 12:12
goruntusu sanki sanat eseri tadi da harikadir herhalde ismi ile malzemeler cok farkli bildigimiz sunger tatlisina gore biraz daha fazla malzeme var

- 16-09-2010 02:10
bildigimiz sunger tatlisindan cok farkli malzeme listesini inceledim denemeyi dusunuyorum

- 16-09-2010 01:05
ne kadar degisik bir tarif goruntusu harika denemek isterim umarim basaririm

- 15-09-2010 02:30
harika gorunuyor ama denemeye cesaret edemedim henuz acaba iyi sonuc alabilirmiyim diye

- 12-09-2010 01:25
bu tarif herkesin dilinde uye olmadan once siteyi incelerken encok dikkatimi ceken bu tarif olmustu o yuzden bircok arkadasa soyledim onlarda sasirdilar bende denemeyi dusunuyorum

- 11-09-2010 03:44
ne kadar farkli degisik hem goruntusu hem malzemeleri denemeye henuz cesaret edemedim

- 11-09-2010 03:07
cok degisik bu malzeme listesiyle ilk kez denemeyi dusunuyorum benim yaptigim sayin yetenegin belirtigi listenin aynisi bakalim burdaki listeyle yapinca lezzeti nasil olacak

- 11-09-2010 02:48
çok serbet emiyor demekki.

duygusal - 08-09-2010 11:55
sunum mükemmel

mehtap - 03-09-2010 05:08
görünüş süpeeeeeer


cenan - 01-09-2010 09:00
burdaki sunger tatlisi cok ilgi cekti kime sorsam adini farkli koysalar daha iyi our cunku normalde sunger tatlisi tipki yetenegin yazdigi gibi oluyor hatta bircok sitede arastirdim hep ayni

altintop - 31-08-2010 03:09
bu sünger tatlısı çok ilgi çekmiş galiba.evet görüntüsüyle muhteşem ilgi çekmyecek gibi değil benim için

emineburak - 31-08-2010 12:26
sevindim sayin altintop cunku uzun zamandir o kadar cok arkadasa sordum ki hatta sasirdilar sen bizden iyi bilirsin herseyi diye hepsi benim yaptigim gibi oldugunu soylediler rahatladim

yetenek - 30-08-2010 03:35
cok degisik bir tarif benim bildigim sunger tatlisindan daha farkli dogrusu cok ilgimi cekti adeta irmik revani karisimi bir tatli gibi gorunuyor ilk bakista

altintop - 30-08-2010 01:46
normal sunger tatlisinin uzerine kivi muz koyularak ta servis yapiliyor bu tarifi yazan ve yapanlarin eline saglik degisik bir sunger tatlisi bu tarif yayinladigi gunden beri cevremde herkese bahsediyorum herkes sasiriyor pirincunu irmik vs sayinca ve denemek istiyorlar hatta bu tatlinin ismi sunger tatlisi yerine revani gorunumlu tatli denseydi diyorlar

yetenek - 30-08-2010 03:14
bildigimiz sunger tatlisindan daha farkli malzemelerde var normalde sunger tatlisinda 3 yumurta 1 su bardagi yogurt 1 su bardagi seker 2 su bardagi un 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya 1 limon kabugu rendesi vardir serbeti icin 3 su bardagi seker 4 su bardagi su kullanilir yapilisina gelince onceyumurta ve seker iyice cirpilir daha sonra yogurt ilave edilir un ve kabartma tozu da ilave edilerek karistirilir hamur yaglanmis tepsiye dokulur firinda ustu kizarana kadar pisirilir ardindan serbeti hazirlanir kek ilik olur serbet sicak olur ve 1 gun dinlendirilip servis yapilir cevremde de sunger tatlisi yapan bircok komsum arkadasim var onlarda ayni sekil yapiyor

yetenek - 30-08-2010 02:36
ben genelde kare yada baklava dilimi gibi kesiyodum yuvarlak denemedim.bi dahaki sefere yuvarlak yapıcam bende

emineburak - 30-08-2010 01:16
revanide maya kullanılmıyo benim bilidğim.görüntü olarak gerçekten çok hoş

emineburak - 30-08-2010 01:15
sunger tatlisi biraz revaniyi andirsa da arada belli bir fark var malzemelerin miktarlarinda degisikliklere rastlanabiliyor

yetenek - 29-08-2010 11:07
Çok güzel ve hakikattenharika bir tatlı müsafirlerime ikram ettim çok beğendiler.....

ekrem - 29-08-2010 08:15
çok pratik bi tarif.

duygusal - 29-08-2010 04:31
Süper görünüyor.Benim yaptığımdan farklı.Hemen denemek istiyorum :)

melekaksular - 28-08-2010 09:27
Her tarifinizde şaşırark görüyorumki kabarma tozu kullandığımız tüm tarifleri maya ile yapabiliyoruz. Ellerinize sağlık.
Sevgiler*

Hadiye - 26-08-2010 10:44
yok ya bildiğin revani tatlısı bu. Tadı bile aynı neredeyse...

ZEYNEPSU - 26-08-2010 08:16
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR