ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Pırasalı Kiş

 

MALZEMELER
(4 KİŞİLİK)
Hamur:
• 2 tatlı kaşığı Yuva 100g Aktif Kuru Maya
• 3 su bardağı un (330 g)
• 1 su bardağı su (170 g)
• 1 çay kaşığı tuz (5 g)
• 1.5 yemek kaşığı şeker (30 g)
• 1 yemek kaşığı tereyağı (13 g)
Hamur Açarken:
• 1/2 paket margarin (113 g)
Garnitür:
• 1.6 kg pırasa
• 250 g jambon
• 200 g süt kreması
• 2 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
• 1 tutam tuz, karabiber
• 8 adet yumurta
• 1 su bardağı süt (200 g)

HAMURUN HAZIRLANIŞI
Hamurda kullanılacak sudan yarım bardak alıp, 37° C ısıtın. Yuva Aktif Maya’yı suda eritin ve 10 dk bekletin. Bir kapta un, su, şeker, tuz ve mayayı yoğurun. Tereyağını ekleyerek, pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun. Üzerini bezle örtüp, buzdolabında 20 dk bekletin. 113 gr margarini plastik torbaya koyarak 30x30 cm genişliğinde açın. Hamuru 33x62 cm açın. Margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin ve zarf şeklinde katlayın. Üstünü örtün, buzdolabında 15 dk bekletin. Buzdolabından çıkarıp, merdaneyle 2 cm kalınlığında açın ve ikiye katlayın. Üstünü örtüp tekrar buzdolabında 15 dk bekletin. Hamuru çıkarıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60x30 açın, bir ucunu hamurun ortasına gelecek şekilde katlayın, diğer tarafı üzerine katlayın ve tekrar buzdolabında 15 dk bekletin. Hamuru kalıplarınıza göre 2 parça açın ve yağlanmış, unlanmış kalıplara yerleştirin. Hamurların üzerine çatalla delikler açın.

GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI

Tavanıza ayçiçek yağını koyun. Yıkanmış, ince dilimlenmiş pırasaları, küp şeklinde doğranmış jambonlarla birlikte 20 dk kavurun ve son olarak unu ekleyin. Karışımı kalıplara dökün. Bir kapta, süt, süt kreması, tuz, karabiber ve yumurtaları çırpın ve pırasaların üstüne dökün. 220°C fırında 25 - 30 dk pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarifimiz FAM (Fırıncılık Araştırma Merkezi) tarafından denenmiştir.

 

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

görüntüsü çok güzel ellerinize sağlık

kadriye - 29-11-2012 06:18
pırasayı zeytinyağlı yemektense böreklerde daha çok seviyorum. çok güzel görünüyor.

pırlanta - 17-04-2012 11:55
pırasayı severim..

alleez - 01-04-2012 09:59
tam kış tarifiymiş pırasa sevmeyenler bile yer sanırım

neslihankoçak - 19-02-2012 12:18
En kısa zamanda denemek için sabırsızlanıyorum.pırasada çıkmışken
Ellerine sağlık, teşekkürler.

hicran - 19-10-2011 02:00
pırasa olasada yapsak

cenan - 13-09-2011 12:36
değişik bir yorum olmuş

güliz - 28-08-2011 01:47
pırasayı böreklerde kullanıyorum çok lezzetli oluyor

nıluferdonmez - 31-07-2011 07:36
pırasayı çok severim denemeliyim..

gülüm42 - 15-03-2011 06:19
birde bunu deneyeyim

nigar23 - 01-03-2011 04:51
pırasa sevmeyenler için değişik bir tarif

ecem65 - 09-02-2011 05:31
pırasanın böreği çok güzel oluyor

nigar23 - 12-01-2011 01:52
denedim çok güzel oluyor

ecem65 - 07-01-2011 05:38
pırasanın taze olduğu dönemde denemek lazım
ama çıkabilirmiyiz işin içinden


aybar - 03-01-2011 02:47
arkadaşımda yedim süper..deneyin

GÜLHAN - 29-12-2010 10:37
pırasa zamanı bolca yapmak gerek.

gülüm42 - 08-12-2010 11:46
pırasayı sevmem ama börekte güzel oluyor

nigar23 - 06-12-2010 03:25
böreği güzel oluyor tam mevsimi denemek istiyordum deneyeceğim

mehtap - 25-10-2010 04:46
pırasalar pazara çıktı denemek lazım.

duygusal - 22-09-2010 09:43
İLK DEFA DUYDUM AMA DENEYECEĞİM PIRSAYI SEWERİM

asiye - 19-09-2010 12:29
hic duymadim ilk kez duydum pirasali kis acaba lezzeti nasil

altintop - 31-08-2010 03:31
pıarasa soğangillerden olduğu için böreklerde soğan görevide görebiliyo

emineburak - 31-08-2010 01:04
pırasa böreklerde bu tür tariflerde ayrı bi lezzet katıyo

emineburak - 26-08-2010 01:33
pırasanın her türlü pişen yemeğine ,böreğine bayılırım eminim buda çok çok güzeldir.

selda 1976 - 18-08-2010 05:18
biizim cocuklar pırasayı sevmiodu bunu yediler pırasasdan vaz gecemediler sekill bitadi waaaaaaaaaaaaar

esmossa - 11-08-2010 01:12
pırasalı hiç denememiştim.Görüntü mükemmel...

age annesi - 11-08-2010 01:47
pırasalı hamur işi olmaz ki ama

saniyekaradag - 09-08-2010 07:22
pırasanın böreği çok guzel oluyor

catpat077 - 03-08-2010 01:48
pırasanın böregini yaparız hep kişi hiç denemedim.

aslım42 - 21-07-2010 05:54
kış gelsede şu pırasayıda özledim ya.

duygusal - 21-07-2010 05:34
pırasa olsada yapsak,çok severim.

duygusal - 08-07-2010 01:45
pırasayı çok severim.bence evdeki ıspanaklı boreklerın yerıne pırasalı yapın.muthiş bir lezzet

catpat077 - 05-07-2010 09:32
ıspanak veya kabak daha iyi olurdu gibi..

nigar23 - 27-06-2010 09:14
ilk duyduğumuzda itici dursada gerçekten çok lezzetli oluyor pırasalı

1904 - 10-06-2010 07:18
sanki pırasa değilde ıspanak daha iyi olurdu

arda05 - 05-06-2010 11:45
poşete koymadan açsak olmazmı büyük tepside pişirsek acaba nasıl olur üzerindekiler yanmadan hamuru pişiyomu çok merak ettim.yemek yemeyen çocuklar için güzel bir yiyecek


cenan - 03-06-2010 01:34
kiş hiç denemedim,ıspanaklıda olurmu acaba?


duygusal - 03-06-2010 10:54
Pıarsa benim için hiç cazip değil

suzem - 26-05-2010 11:37
hafif ve sebzeli bir tarif

xcelis - 26-05-2010 01:02
ilginç bir lezzet

ecem65 - 25-05-2010 01:35
ilginç bi tarif .Eşim pırasayı sevmez ama ..

Sarem - 24-05-2010 07:00
denemek lazım..

gülüm42 - 24-05-2010 06:21
farklı bir lezzet

nigar23 - 13-05-2010 02:56
pırasayı severim ama bunu hiç denemedim sanki biraz pizzayı andırıyor

esmossa - 08-05-2010 03:25
ben de pırasayı sevmiyorum ama görüntüsü güzel

kadriye - 07-04-2010 11:37
pırasayı pek sevmiyorum ama görüntüsü güzel....

ecem65 - 05-04-2010 05:08
pırasadan pek yemeklerimde kullanmam..ama görünüşü güzel....

yasmin65 - 03-04-2010 06:12
Deneyen varmı ??


tıv41 - 25-03-2010 08:07
tşk

esmossa - 15-03-2010 05:15
pırasayı hiç sevmem ama hoş görünüyor

nigar23 - 10-03-2010 01:24
ımm yapacağımı sanmıyorum:))

derviş - 06-03-2010 10:23
ÇOK DEGISIK VE LEZIZ GÖRUNUYOR


CEMİLECE LEZZETLER - 24-02-2010 08:14
pirasali borek tabiki cok guzel oluyor bu da alternatif farkli hos bir tarif

yetenek - 10-02-2010 11:03
pırasa daha çok yufkayla güzel oluyor

dimple1905 - 08-02-2010 02:02
karisik gibi gorunsede cok guzel oluyor

yetenek - 07-02-2010 01:37
pırasayı hiç sevmem ama görüntüsü çok hoş bende denemek istiyorum bigün

gulsem - 04-02-2010 04:36
PIRASA İLE YAPILAN YEMEKLERDEN GENEL OLARAK HOŞLANMAM..ANCAK ANNEMİN YAPTIĞI PIRASALI PİDEYİ HİÇ BİR ŞEYE DEĞİŞMEM..İLERLEYEN GÜNLERDE TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM YUVA MAYA İLE YAPILAN OLDUKÇA GÜZEL VE BİR O KADARDA PRATİK BİR TARİF.PIRASALI KİŞ TARİFİ BANA ÇOK KARŞIK GELDİ.DENEYECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM...TADININ DA ÇOK GÜZEL OLABİLECEĞİNİ SANMIYORUM...

YASEMİNYCD - 13-01-2010 05:22
pırasalı börek arıyorum yapmak için bu tarif biraz karışık

kamile44 - 09-01-2010 03:40
bende pırasayı severim ama bu biraz bulamaç gibi olmuş

derviş - 08-01-2010 08:40
çok severim pırasayı ellerine sağlık çok güzel olmuş

esra_ - 08-01-2010 01:05
ilginç

yasmer - 07-01-2010 10:33
nasıl bışey acaba

catpat077 - 06-01-2010 07:46
PIRASAYI SEVMEYİZ TARİF BİZE GÖRE DEĞİL YİYENE AFİYET OLSUN DERİZ

NEVİN41 - 04-01-2010 09:10
pizza gibi duruyor sekli

aysell - 30-12-2009 07:40
pırasayı pek sevmem ama bu tarifte belki yakışır damak zevkime

alleez - 29-12-2009 07:25
pırasnın bol olduğu bu günlerde yapmalı çünkü her sebzeyi mevsiminde yemeli

mehtap - 27-12-2009 10:02
pıraslı kişde garnitüründe bulunan jambonun yerine alternatif ne kullanabilnir önerisi olan varmı

dino - 25-12-2009 06:46
denemek isterim üzel görünüyor

emineburak - 25-12-2009 03:17
Pırasalı hamur işlerinin lezzeti başka oluyor..

DuyguM - 21-12-2009 05:23
kış mevsiminde ideal hamur işi derim

dino - 21-12-2009 02:09
pırasa sevmem ama ıspanakla denenebilir

Qharizma - 16-12-2009 11:02
pırasa böreğine bayılıyorum bunu ilk defa duydum hoş olur bence

cicikan - 15-12-2009 04:41
Pırasa sevmeyen bile bence bu tadı sevebilir. Çünkü krema ve diğer malzemelerle bütünleşiyor. Eğer soğana antipatiniz yoksa pıtasalı tarifleri de benimsemeniz mümkün. Fakat soğana bile tahammül edemiyorsanız, o zaman işiniz zor.:(

fatuana - 15-12-2009 01:07
sebzeli vitaminli

dino - 15-12-2009 12:06
malzemelerin birbirine uyumu pirasa sevmeyenlerin fikrini degistiriyor

yetenek - 13-12-2009 08:34
pırasa sevmem ama bu hoş görünüyor

venusger - 13-12-2009 08:22
pırasa sevmeyenler için bir alternatif

ataberk - 12-12-2009 11:13
Pırasa olduğu hiç anlaşılmıyor. krema ve diğer malzemelerle bütünleştiği için ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. Ben bu tarifi denedim ve çok beğendim. YUmurta sayısı ve pırasa miktarını çok fazla bulduğum için yarı yarıya azalttım.

fatuana - 11-12-2009 06:54
ya ama ben pırasa sevmem ki :(

seda33 - 11-12-2009 06:09
nefis görünüyor :)

seda33 - 11-12-2009 06:05
alternatifler cok iyi oluyor

yetenek - 11-12-2009 01:16
tadi cok guzel oluyor ben pirasa sevmeyen arkadaslar icin pirasa boregi yapiyorum icine koydugum malzemelerden dolayi tam olarak anlamiyorlar pirasa oldugunu

- 11-12-2009 12:17
çok lezzetli görünüyor

özlenaz - 10-12-2009 09:32
Bugün özel olarak pırasa aldım. Kiş hazırlamak için...

fatuana - 10-12-2009 04:17
İLGİNC BİR TARİF

dino - 10-12-2009 04:13
tarıf cokk pratık elıne saglık pırsayı sevmeyenlre sogan dıyede yedırılebılır. paylaşımın için çok teşekkurler



elif2005 - 10-12-2009 12:12
alternatifler cok gercekten sucuk salam sosis vsvs

- 10-12-2009 02:03
gercekten pirasa sevmeyen birisine verin yesin muhakkak fikri degisecektir

- 10-12-2009 01:03
Pırasnın çorbası bile güzel oluyor. Pırasa olduğunu kimse anlamıyor...

fatuana - 10-12-2009 12:58
cok guzel gorunuyor lezzetide harika hic pirasa sevmeyenler bile birazcik tadina bakinca cok guzel olmus pirasa oldugu fazla anlasilmiyor diyor dun yaptim komsuma da verdim cocugu hic pirasa yemezdi oyle sevmiski geldi tekrar istedi afiyet olsun

- 10-12-2009 12:54
yok güzel görünmüyo ama idare eder

hatice23 - 09-12-2009 04:25
kıs aylarının vazgecilmezi

ozgekoc - 09-12-2009 12:17
çok besleyici bir tarif

aysezer222 - 09-12-2009 08:38
pırasay ısevmem ama bruda guzle gorunuyo belkı lezzzetldıır deneycem.

hayal - 08-12-2009 06:55
bende yapacağım mutlaka pırasılı olmasına sevindim

kamile44 - 08-12-2009 04:03
çok besleyici mutlaka deneyin

buklem - 07-12-2009 10:10
BAYILIRIM PIRASAYA...

CDE - 07-12-2009 05:17
pırasayı sevmeyenler bunu eminim beğeneceklerdir

gungem - 07-12-2009 01:16
SEBZELİ TARİFLER FAVORİMDİR

yasmer - 07-12-2009 11:15
deneyin ben denedim bu tarifi.cok güzel

beybii - 06-12-2009 03:50
pirasayi yakistiriyorum boyle hamur islerinde...harika gorunuyor...

sefemet - 06-12-2009 02:35
pırasayı sevmeyenler için super tarif

ataberk - 06-12-2009 12:10
pirasayi fazla sevmeyenler biraz sucuk biraz sosis sosisi kucultup koyuyorlar orantili sucuk ve sosis orantili olunca guzel oluyor

yetenek - 05-12-2009 08:43
bunu denicem bende

özlenaz - 05-12-2009 08:16
kesinlikle deneyin derim

beybii - 05-12-2009 06:28
denedim güzel oldu

mehtap - 05-12-2009 03:32
Çok güzel bi tarif.

stafex - 05-12-2009 12:55
pirasayi az severim ama bu tarif fikrimi degistirecek gibi gorunuyor fakat jambon yenmiyor onun yerine sucukla yapmayi dusunuyorum arkadas salamli yapmisti oda cok guzel olmus

- 05-12-2009 01:47
pırasayı pek sevmem ama degısık dogrusu

nursen - 04-12-2009 11:13
pirasa sevmeyen zoraki yemek zorunda kalanlar icin super bir tarif bu sayede pirasayi seveceklerdir

- 04-12-2009 09:53
pırasayı severım ama bu sekılde daha güzel özellıklede cocuklara yedırmek daha kolay olur..

canan10 - 04-12-2009 08:29
cocuklar ve pirasayi sevmeyen herkes icin cok ideal

yetenek - 04-12-2009 07:22
tadını bilmem ama görüntü çok iştah açıcı

gülirana - 04-12-2009 05:35
güzel görünüyoo

hatice23 - 04-12-2009 05:19
pırasayı pek sevmem ama bu leziz gözüküyor

aysell - 04-12-2009 04:40
değişik bir tarif deneyen varmı

ESRAPEK - 04-12-2009 04:40
degisik bir tarif bazilari sucuklusunu yapiyor bazilari biraz sosis ilave ediyor sosisli denemedim sucuklu guzel oluyor pirasa sevmeyenler sucugun hatirina deniyor

yetenek - 04-12-2009 03:56
degisik bir tarif hic denemedim gorunuse bakilirsa guzel

- 04-12-2009 03:15
ilk defa görüyorum tadını merak ettim

emineburak - 04-12-2009 01:47
:)

incisev - 04-12-2009 01:42
pırasa faydalı bir besin tarifi denicem mutlaka

buklem - 03-12-2009 08:53
Bende pırasayı sevmiyorum.Ama pizzanin içinde güzel olabilir

stafex - 03-12-2009 02:30
pırasayı sevmem. ama belki bu şekilde yenilebilir

rosee_ - 03-12-2009 01:51
SÜPER

nursen - 03-12-2009 01:46
süperrrrrrrr

nursen - 03-12-2009 01:40
deneyelimm

incisev - 03-12-2009 01:19
pırasa ayrı bir lezzet katıyor

nurhan43 - 03-12-2009 11:54
Tarif için teşekkürler

Scorpion - 03-12-2009 11:30
özellikle çocuklarımız için kesinlikle denememiz gereken bir lezzet..

tenten - 02-12-2009 08:49
Muhteşem gözüküyor .mutlaka deneyeceğim..

inci özsoy - 02-12-2009 07:42
pırasa pek sevilen bir sebze değildir. ama bu tarif değişik.

gulsevdam - 02-12-2009 12:20
Pırasayı sevmeyenler belki bu tart tarifiyle severler.Severek yediğim bir lezzet.

nilnurah - 02-12-2009 12:14
nefis tatlarr

ilya - 02-12-2009 04:50
pırasayı çok severim en kısa zamanda deneyeceğim

esra65 - 01-12-2009 05:59
pırasayı sevmem ama daha önce bu tarifi denemiştim çok güzel oluyor

masumkedi - 01-12-2009 12:47
çok lezzetli oluyor.Yuva maya ile ayrı bir lezzet sunuyor zaten..

mesepalamudu - 01-12-2009 12:22
Kiş, aslında bir Fransız spesiyali ("Quiche") Fakat bizim damak tadımıza da oldukça uygun. Özellikle pırasalı kiş, bir de mozarella peynirli domatesli kiş süper oluyor.Bazen yekpare, bazen de minik porsiyonlarda tartölet formatında sunuyorum.

fatuana - 01-12-2009 12:46
Kabaklı kiş yapmıştım güzel olmuştu buda güzel olabilir

adriana1983 - 30-11-2009 05:23
Pırasa sevmeyenler de, önyargılı davranmayıp  rahatlıkla deneyebilir. Tavsiye ederim. Kavrulmuş bol soğan börek harcını nasıl lezzetlendiriyorsa, pırasa da kat be kat daha fazla lezzetlendiriyor. Zaten pırasa da birnev'i soğanın bir nev'i akrabası :))
Hele de kiş çok güzel oluyor. Pırasa, jambon, süt kreması,karabiber ve tüm diğer iç harcı malzemelerden bile belli, çok lezzetli ve parmak ısırtan bir tarif olacağı...İLk fırsatta deneyeceğim..

fatuana - 26-11-2009 12:14
yok güzel değil

hatice23 - 26-11-2009 11:42
yenmeyecek gibi değil

gulcin - 22-11-2009 11:53
bunu yersem şişerim valla kiloya çok önem veririm zayıflığı severim

hatice23 - 22-11-2009 02:41
kiş yapmayı hiç denemedim ama deneyecegim.

eylem - 19-11-2009 02:38
biraz karışık

nurhan43 - 03-11-2009 08:58
sucuklusu da guzel oluyor arkadas sosislisini yapmis guzel olmus

yetenek - 01-11-2009 10:16
bu tarif ilgimi çekti çünkü pırasayı çok severim. hemen deniycem.

jane - 31-10-2009 08:25
ayrica en ustune kalp seklinde bir miktar besamal sos doktugunuzde ozellikle cocuklarin ilgisini daha da cok cekiyor

yetenek - 27-10-2009 01:04
çocuklar pırasayı sevmiyor bu şekilde yaparsam severler belki

mehtap - 25-10-2009 06:22
jambon yerine sosisleri kup kup keserek koyabilirsiniz denedim sosisle cok guzel oldu cok sevdiler

yetenek - 22-10-2009 11:36
içinde pırasa olan her şeyi beğenerek yerim nefis görünüyor ...

hawwa - 13-10-2009 07:57
hazır garnütürle yapıyorum bu tarifi o da çok güzel oluyor

nurhan43 - 13-10-2009 01:15
Merhaba;

Resimlerin altında bulunan "kaşık ölçüsü dönüşümleri" bağlantısı ile yemek kaşığı ve tatlı kaşığı seçeneklerini deneyerek, malzemeler için gr ölçülerini tutturabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz.

yuvamaya - 04-10-2009 03:27
Evet ölçüler için mutfak tartısı şart.

pink - 04-10-2009 03:17
tarif güzel ama ölçüler biraz karışık geldi 33 gr,13 gr falan nasıl tutturucam???

banucuk - 04-10-2009 12:13
HAMUR İŞİ TARİFLER
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR