ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Pide Nasıl Yapılır?

(Moulinex HBB & Pide Ekmek Yapma makinesi içindir)

Sizde kendi evinizde lezzetli pideler yapabilirsiniz!

Artık fırınların önünden geçerken kokusunu içinize çekip, sıcak sıcak evinize götürmek için kuyruklarda beklediğiniz pideyi kendi evinizde, sevdikleriniz için sizde hazırlayabilirsiniz.

Pide Malzemeleri:

Su: 150 ml.
Tuz: 1/2 çay kaşığı
Un: 250 gr.
Kuru Maya: 1 çay kaşığı

Bulama Malzemeleri:

Soğuk su: 1/4 kap
Un: 1/4 kap
Çok sıcak su 1/2 kap
Yumurta 1 adet

Hamurun hazırlanışı:

Su, tuz, un ve mayayı pişirme haznesine koyun. Pide programını seçin. "Başlama-durma" düğmesine basın.

 

 

Pidelere şekil verilmesi:

Hamurun elinize yapışmasını önlemek için ellerinizi ve çalışma tezgahınızı hafifçe unlayın ve hamuru dikkatlice pişirme haznesinden alın.

Hamurla bir top yapın ve bir bıçak yardımıyla 2 adet eşit büyüklükte hamur elde edin.

Hamurun bir parçasını bekletmek üzere bir bez ile örtün.

Diğer hamur parçasını yine 2 eşit parçaya bölerek üzerlerinde çalışmaya balayın.

Hamura elinizle şekil verdikten sonra yapışmaz kaplama tepsilerin her birinin üzerine 1 adet pide koyun ve 5-10 dakika hamurun daha iyi mayalanması için bekletin.

Pidenizin güzelce kızarması için üstüne yumurta sarısı sürün.

Daha az kızarmış pideler isterseniz yumurta yerine su ve un karışımı olan bulamacı hazırlayarak fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.

 Parmaklarınızın ucuyla derin "tırnak" izleri yapabilir veya kesici alet yardımıyla hamurların üstüne dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

Dilerseniz çörekotu veya susam ilave edebilirsiniz.

Pişirme tepsilerini pişirme ızgarasına yerleştirerek ızgarayı makinenin pişirme haznesine yerleştirin.

Yoğurma haznesi pişirme aşamasında kullanılmamaktadır, pişirme ızgarasını doğrudan makinenin içine yerleştirin.

Pişirmenin başlaması için kapağı kapatarak "Başlama-durma" düğmesine basın.

Sinyal sesini duyduğunuzda pişirme ızgarasını dikkatlice makineden çıkartın, çok sıcak olacaktır. Pideleri tepsilerin üzerinden alın ve tepsileri soğumaya bırakın. Makinenin kapağını soğuması ve bir sonraki pişirmeye hazırlanması için açık bırakın.

Kalan hamuru tekrar 2 eşit parçaya bölerek elinizle şekillendirin, soğumuş olan pişirme tepsilerine yerleştirerek tekrar pişirme haznesine koyun. Kapağı kapatarak yine "Başlama-durma" düğmesine basın, pişirme otomatik olarak başlayacaktır.

Sinyal sesini duyduğunuzda pideleriniz hazırdır.

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

anlatımınız harika teşekkürler

alleez - 11-04-2012 03:48
ramazanda güzel olur

neslihankoçak - 17-02-2012 04:02
anlatım çok güzel

ecem65 - 16-02-2011 02:54
görsel olması çok güzel ..yapabilirmiyim acaba!..

GÜLHAN - 30-12-2010 10:24
tarifler çok açıklayıcı ne güzel.

gülüm42 - 14-12-2010 08:27
pideyi pek beceremedim

cenan - 13-12-2010 11:23
makineler çok işe yarıyor..

duygusal - 31-10-2010 01:13
denemek lazım

nevince - 20-09-2010 10:28
süper

asiye - 19-09-2010 05:25
kıymalı pide olacak ki

saniyekaradag - 10-08-2010 01:25
anlatımı çok kavrayıcı ,güzel

duygusal - 29-07-2010 02:43
ramazan yaklaşırken ögrenmek lazım.

aslizehram - 27-07-2010 04:31
tam bana kadarlık bu pideler

aysenarmutcu - 09-07-2010 09:45
evde pide hiç yapmadım bu tarifle bende hemen deniycem

yupi - 04-07-2010 04:00
Yani tarif güzel de minnacık 2 adet pide pişirilebikiyormuş kime yetecek...

aysunduysak - 17-06-2010 02:14
ramazanın vazgeçilmezi pide denicem canım çok çekti


cenan - 07-06-2010 09:49
Bu tarif çok iyi oldu.sağolun

suzem - 31-05-2010 11:20
yapmak istiyorum

nigar23 - 09-04-2010 12:31
pideyi çok severi.

ecem65 - 07-04-2010 02:16
en kısa zamanda yapmayı düşünüyorumm teşekkürler

yasmin65 - 04-04-2010 09:09
ayyy Ramazan da en çok sevdiğim şeylerden biri ramazanda yapacağım inş

derviş - 25-03-2010 11:14
pideyi çok severim


nigar23 - 18-03-2010 07:25
yapmak istiyorum

gamzemehmet - 06-03-2010 10:33
aklıma ramazanda mis gibi kokan ramazan pidesi geldi bundan sonra yiğeceklerimizi kendi mutfağımızda pişireceğiz herhalde hijyen bakımındanda önemli

nevince - 27-02-2010 02:13
RESIMLI ANLATILMASI ÇOK GUZEL OLMUS..

CEMİLECE LEZZETLER - 24-02-2010 09:14
keşke diğer tariflerde aşamalı olarak resimli anlatılsaydı

dimple1905 - 14-02-2010 10:54
mutlaka deniyeceğim.

dimple1905 - 06-02-2010 10:41
PİŞİRME IZGARSI ÇOK HOŞŞ

yasmer - 14-01-2010 04:00
denemek istiyorum

esra_ - 11-01-2010 07:05
bunda tek tek uğraşana kadar fırında hepsini birden yapmak daha iyi değilmi

catpat077 - 07-01-2010 11:28
pideler nekadar kücük

NEVİN41 - 05-01-2010 09:27
pideyi çok severim

gülirana - 31-12-2009 06:41
bu pişirme tepsisi ekmek makinasınamı ait yoksa ayrı mı merak ettim

dino - 27-12-2009 12:46
insanın makine alası geliyor

emineburak - 25-12-2009 03:55
pişirme ızarasına bayıldım

emineburak - 25-12-2009 03:19
aslında en güzeli ekmeği evde yapmk

Qharizma - 18-12-2009 12:39
ne güzel ya teknolojinin gözünü seveyim :)

özlenaz - 17-12-2009 10:31
bence teknolojinin yenilikleri

dino - 16-12-2009 02:30
makinalar sayesinde hanımlar daha rahat

ESRAPEK - 15-12-2009 05:15
Ve! Aslında üşenecek bir şey de yok.:)) Hatta çarşıya ekmek almaya üşenin bence :)) Makinaya ekleyin malzemeleri, o hamarat makina size pişirip sunar ekmeğini..:))

fatuana - 15-12-2009 01:23
Ekmek makinaları o kadar ucuzladı ki! Ben ekmek makinasmı, henüz piyasada pek yokken ve çok pahalı iken, çok pahalı olarak almıştım, ABD Doları kuru üzerinden hem de. O dönemlerde kimsede yoktu ve kuşkuyla bakılıyordu, piyasada yeni olduğu için. Şİmdi ise o kadar tutuldu ve modelleri de o kadar çoğaldı ki, hem de son derece ucuzladı da. Benim aldığım fiyatın dörrte birine kadar indi. 50-60 ya da 100 TL'ya bile ekmek makinaları gördüm, ama özellikleri de tabi değişkendir mutlaka. Diyeceğim o ki, ben çok pahalı aldığım halde yıllar içinde makinam kendini hemen amorti etti bile. Sağlıklı ve zevkime damak tadıma göre ekmek yemek de cabası. Timer kurup sabaha sıcak ekmek bile hazır olabiliyor. Daha bir çok özelliği var. (Güveç, pilav,reçel ve saire. sayısız ekmek programları vs.) Hatta ikinci bir ekmek makinası almayı bile düşünüyorum.. :) Tıpkı 3-5 tane düdüklü tenceremin olması gibi :)))Herkese de tavsiye ediyorum. Makinaya verdiğiniz para asla boşa gitmez. Hemen aynı gün ucyuz ekmek pişirerek makinaya verdiğiniz parayı geri alıyorsunuz zaten :))

fatuana - 15-12-2009 01:20
Üşenmesem çarşıdan hiç ekmek almam.Makine ile yapılan ekmekler daha sağlıklı oluyor

bastat - 14-12-2009 09:51
sırf bu tarifleri denemek için ekmek yapma makinası almak istiyorum.ama çok pahalı.

eylem - 12-12-2009 11:23
vay be bumuymuş yani ee yapalım o zaman :)

seda33 - 12-12-2009 04:13
tarif anlaşılacak gibi verilmiş

dino - 10-12-2009 07:33
deneyeceğim.

hayal - 10-12-2009 03:38
bunu denemiştim harika olmustuuuu

ozgekoc - 09-12-2009 02:01
teşekkürler

CDE - 08-12-2009 04:16
arçelik ekmek yapma makinası içinde tarifler istiyoruz

a.altun - 07-12-2009 05:38
benim makinamdada bu özellik yok ama yınede teşekkurler

ataberk - 07-12-2009 12:28
teşekkürler çok güzel anlatım

özlenaz - 06-12-2009 12:00
paylaşım için teşekkürler.resimlerle anlatım çok güzel olmuş.

melos - 06-12-2009 10:59
pideyi çok seviyoruz kendimyapmak isterim maalesef makinem yok

mehtap - 06-12-2009 10:28
maalesefem benim makinemde bu özellik yok

gungem - 05-12-2009 06:10
cidden mükemmel

aysell - 04-12-2009 06:08
makinesi olmayanlar içinde tarif istiyoruzzz:).

gulcin - 25-11-2009 01:09
benim ekmek yapma makinem farklı rica etsem diğer makineler içinde tarifler sunarmısınız.benim makinemde iç haznesi kare tencere gibi...

ilya - 21-11-2009 11:00
Pidelerin hamuru tam kıvamında ve gerekli oda ısısında mayalandırılmalı. Şekillendirdikten sonra tekrar tepsi mayası için çok uuzn süre bekletilen pideler (ve ekmekler) aşırı sönük ve sert olur. Hamurları şekillendirip yer mayası için bekletmeye aldığınız anda fırını çok kızgın ısıya ayarlayıp, hamurların durumunu takip ederek derhal kızgın fırına vermeli ve pişirme prosesini tamamlamalı.Tabi önce Paneo Club Video'da anlatılan tekniklere de harfiyen uyulmalı.

fatuana - 15-11-2009 08:11
Pideleri pizza taşı üzerinde kızgın fırında ya da konveksiyon fırında pişiriyorum. Makinada aynı sonucu vereceğini pek sanmıyorum.

fatuana - 12-11-2009 12:43
benim yaptıklarım hep sonuk kalıyor. bunu denemek lazım.

ozgekoc - 21-10-2009 12:29
pideler çok iştah kabartıcı görünüyor...

hawwa - 14-10-2009 01:34
Ekmek makinesiyle pide de yapabilmek çok iyiymiş denemeliyim bunu.

adriana1983 - 05-10-2009 04:18
olay budur...tarif güzel ama Moulinex HBB & Pide Ekmek Yapma makinem yok:) bende farklı bir makinada deneyim bari :)

Ahmet68 - 03-10-2009 04:47