ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler

    * 1/2 kilo kırmızı pancar
    * sirke
    * su
    * 1 baş sarımsak(daha az kullanabilirsiniz)
    * 1 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı
Pancarlar enlemesine doğranarak, tencereye yerleştirilir suyla biraz yumuşayana kadar(kabukları soyulacak vaziyette olana kadar) haşlanır. Soğutulduktan sonra kabukları soyulur. Uygun kavanoza yerleştirilir. Kavanozun ölçüsü kadar yarı yarıya sirke ve su ( bu su pancarların kaynama suyu olacak)eklenir , tuzla karıştırılır , ince doğranmış sarımsaklarla birlikte su - sirke karışımı kavanoza boşaltılır. Bir gün bekletildikten sonra yenmeye hazır.

Kaynak : IVillage Türkiye

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

bayılırım kırmızı pancar turşusuna

aysenarmutcu - 09-07-2010 09:53
Eşim buna bayılır.

suzem - 30-05-2010 11:07
tadını değil ama rengine bayılıyorum.

nilnurah - 07-04-2010 05:05
bir kere yapmıştım ama tuzu az olmuştu
yine de afiyetle yedik..

gungem - 10-03-2010 09:04
kırmızı pancar oldukça besleyici ve şifa içeren bir sebze

dimple1905 - 24-02-2010 02:15
denedim ve çok güzel lezzetli hazır sevmiyorum sarımsağı çok oluyor kendi yaptığın daha başka mutlaka deneyin

umran67 - 19-02-2010 11:58
ben deil ama eşim çok seviyor hazır alıyorduk bundan sonra ben yaparım teşekkürler

nursen - 18-02-2010 03:01
hazır alıyordum kendim yapacağım artık teşekkürler

naime - 17-02-2010 11:01
bende aynı şekilde yapıyorum nefis oluyor

mehtap - 17-02-2010 10:52
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR